På jakt efter Los Angeles själ på Venice Beach

IMG_5264

–  Don’t go to Venice Beach, it’s disgusting there. Kvinnan vi kommer i samspråk med på glassbaren Three Twins i området Ocean Park verkar ha inte mycket till övers för gatuartisterna, bohemerna, krimskramsförsäljarna och de utslagna människorna på Los Angeles kanske mest kända Boardwalk. Istället tyckte hon att vi skulle besöka Abbot Kinney Boulevard, även känd som USA:s mest trendkänsliga gata, med fastighetspriser högre än i Beverly Hills. – The Hipsters there are so much hipster it’s just unbelievable! Tvärtemot den här självutnämnda Los Angeles-expertens rekommendationer spenderade vi en hel del tid på Venice Beach under vår sista dag i LA. Med sin färglada och artistiska strandpromenad, sina karaktäristiska palmer och sin otillrättalagda ruffighet, där såväl missanpassade konstnärer som missbrukare har en plats, är det kanske i det här området som Los Angeles själ går att finna. Visst är souvenirbutikerna som säljer t-shirts här lite för många, och visst är de psykadeliskinfluerade tavlorna som den övervintrade hippien säljer på gatan kanske inte så nyskapande. Så kanske kan områdets belackare ha en liten poäng.

IMG_5269

Men Venice Beach är också en aktiv plats. Här susar inlinesåkare med för små shorts förbi, och i skateparken på stranden åker helt orädda killar och tjejer, varav vissa knappt är i lågstadieåldern, bräda med sina föräldrar. På Muscle Beach, som den delen av Venice Beach kallas där flera utomhusgym finns, syns gubbar med läderhy och solglasögon göra pullups som om dom inte gjort något annat i livet. En annan del av området Venice som är värt att besöka är Venice Canals. Något kvarter bort från Muscle Beach finns dessa vackra kanaler att beskåda, som byggdes 1905 av tobakskungen Abbot Kinney med inspiration från vattenlederna i italienska Venedig. Bostadsområdena kring Venice Canals är dessutom väldigt mysiga och lite bohemiska, och trevliga att strosa runt i. Vår sista kväll i LA innan flyget hem till Sverige avrundades med strandhäng och medhavd öl till solnedgången på Venice Beach. Tre veckor av oräkneliga upplevelser genom tolv delstater på den amerikanska kontinenten hade alltså kommit till sin ände. Något som kändes svårt att ställa in sig på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s